Skozi zgodovino pokrajine na prepihu

ZGOVORNE SLEDI BURNE PRETEKLOSTI ZELENEGA KRASA

Zanimivo potepanje je pravi odmik od vsakdanje rutine. Park vojaške zgodovine v Pivki, grad Prem in Stara dama v Predjami hranijo predmete, ki poučijo o preteklosti in povabijo k razmisleku o sedanjosti.

Pokrajino Zeleni kras je pomembno zaznamovala njena strateška lega. Zaradi nje so se tu že od antike dalje spopadale različne vojske, srečevala različna ljudstva in prepletale kulture. Za seboj so pustili bogate sledi, ki jih lahko na izbranih lokacijah danes odkrivamo skozi zanimive zgodbe lokalnega vodnika. Program Skozi zgodovino pokrajine na prepihu povezuje glavne strateške točke na Zelenem krasu, ki so skozi stoletja igrale pomembno vlogo pri ustvarjanju današnje podobe Slovenije.

Podali se bomo po poteh, kjer so se dogajale bitke za prevlado v rimskih časih, srednjem veku, času napoleonskih vojn, obeh svetovnih vojnah in ne nazadnje tudi v času slovenske osamosvojitve.

V Parku vojaške zgodovine Pivka bomo aktivno krepili ekipni duh na teambuilding doživetju, po kosilu v vojaški Kantini si bomo ogledali bližnji grad Prem in na grajskem dvorišču poizkusili pravi brkinski slivovec. Izlet bomo zaključili v Predjami, kjer bomo ob pogledu na slikoviti Predjamski grad spoznali še dve zanimivi zasebni muzejski zbirki, ki sta urejeni v lično obnovljeni avtentični domačiji Stara dama. Prva prikazuje pester živalski svet tamkajšnjih gozdov, druga pa zgodbe iz prve svetovne vojne.

Program vključuje:

  • teambuilding doživetje v Parku vojaške zgodovine Pivka
  • vojaško kosilo v Kantini Pivka
  • voden ogled gradu Prem in degustacijo brkinskega slivovca
  • ogled zbirke Stara dama v Predjami z vodenjem.  

Info

DMO Zeleni kras
Prečna ulica 1
6257 Pivka
Slovenija

T: 00386 5 7212 249
E:
www.zelenikras.si

Dodaj v moj izlet

Najboljši čas za obisk

april-oktober

Posebnosti

primerno za zaključene skupine (teambuilding doživetje)

Trajanje

10 ur

Cena

2 osebi: 72 €/osebo, 4 osebe: 60 €/na osebo, 6 oseb: 55 €/osebo; 8 oseb: 53 €/osebo

VEČ INFORMACIJ

IZBERITE NEPOZABNADOŽIVETJA