Postani krasoslovec

MALA ŠOLA RAZUMEVANJA KRAŠKIH JAM

Kras je znanstveno dobro raziskan. Prisluhnite strokovnjaku v Muzeju krasa, spoznajte kraške naravne fenomene na poljuden in zelo slikovit način. Jame boste naenkrat gledali z drugimi očmi.

Program je namenjen vsem, ki vas zanima podroben vpogled v kraški svet. V treh urah boste med drugim odkrili, zakaj je Postojna središče svetovnega krasoslovja in kako je nastal najbolj vznemirljiv kraški pojav – kraška jama, ki jo danes občudujejo milijoni turistov ob ogledih Postojnske jame, Škocjanskih jam, Križne jame, Planinske jame in drugih.

Po dobrodošlici v mestu Postojna, ki se ponaša s kar petimi pomembnimi institucijami, povezanimi s krasom – svetovno znanima Inštitutom za raziskovanje krasa ZRC SAZU in Postojnsko jamo, razstavo EXPO Postojnska jama kras, vivarijem in Muzejem krasa, se bomo v spremstvu vodnika sprehodili do naše osrednje točke – Notranjskega muzeja, kjer je doma nova, poglobljena in dinamična stalna razstava Muzej krasa. V dobri uri nas bo kustos popeljal v razburljivo preteklost in nam razkril ključne dejavnike, ki so omogočili nastanek krasa. Prav posebej se bomo posvetili najbolj privlačnemu kraškemu pojavu – kraškim jamam. Skrivnostna podzemna prostranstva so predstavljena kot pribežališča ledenodobnih živali, kot bivališča naših prednikov, kot skrivališča zakladov ter tudi kot velik navdih sodobnega človeka in njegovih avantur na področju športnega in raziskovalnega jamarstva. Poučen in zabaven sprehod bomo zaključili kulinarično, s pokušanjem kraških jedi iz lokalno pridelane hrane na Smrekarjevi domačiji v bližini Postojne.

Program vključuje:

  • vstopnino in voden ogled Muzeja krasa
  • degustacijo kraških jedi na Smrekarjevi domačiji
  • spremstvo lokalnega turističnega vodnika (slovensko ali angleško vodenje).

Info

DMO Zeleni kras
Prečna ulica 1
6257 Pivka
Slovenija

T: 00386 5 7212 249
E:
www.zelenikras.si

Dodaj v moj izlet

Najboljši čas za obisk

celo leto

Posebnosti

/

Trajanje

3 ure

Cena

2 osebi: 50,00 €/osebo, 4 osebe: 39,00 €/na osebo, 6 oseb: 32,00 €/osebo; 8 oseb: 28,00 €/osebo

VEČ INFORMACIJ

IZBERITE NEPOZABNADOŽIVETJA