Vabilo na ogled primerov dobrih praks

17.10.2018

PROGRAM OGLED PRIMEROV DOBRIH PRAKS –

DRAVSKA KOLESARSKA POT (AVSTRIJA IN SLOVENIJA)

 

Trajanje: dva dni, ena nočitev, 5.-6. november 2018

 

Letošnja strokovna ekskurzija članov RDO Postojnska jama- Zeleni kras bo organizirana na temo kolesarskega turizma. Gre za enega od štirih turističnih produktov, ki jih v destinaciji prednostno razvijamo, zato smo se odločili, da si ogledamo eno izmed najuspešnejših kolesarskih poti v naši bližini. Dravska kolesarska pot predstavlja odlično povezovalno pot med štirimi državami, ob tem pa združuje različne destinacije, lokalne ponudnike nastanitev, gostišč in turističnih znamenitosti. Je tudi odlična osnova, na kateri so nastale nove inovativne storitve namenjene kolesarskim turistom ter novi projekti zelene mobilnosti.

Ker si v naši destinaciji želimo podobnega razvoja kolesarskega turizma, vabimo vse zainteresirane k udeležbi na tej strokovni ekskurziji. Z aktivnostmi na področju kolesarstva smo v tem letu že pričeli, vendar je izjemnega pomena tudi to, da predstavniki turističnega sektorja spoznamo, kako lahko določene zadeve izpeljemo še bolje.

Kaj bomo spoznali:

  • kako kolesarski turizem vpliva na ponudnike nastanitev in gostinske ponudbe
  • kolikšen je pomen kolesarjev za organizatorje potovanj (incoming in outgoing),
  • dobili bomo ideje za razvoj novih storitev na področju kolesarskega turizma
  • razširili bomo mrežo stikov (srečanja s predstavniki združenja, občin, turističnim gospodarstvom)
  • kako pripraviti ponudbo prilagojeno kolesarjem

Komu je ekskurzija še posebej namenjena:

  • lastnikom prenočitvenih kapacitet in gostincem
  • predstavnikom občin in javnih zavodov na področju turizma
  • kolesarjem (vodnikom ter tistim, ki bi se radi še bolj usmerili v kolesarski turizem)

Dravska kolesarska pot

Kolesarska pot ob reki Dravi poteka skozi 4 države (Italija, Avstrija, Slovenija, Hrvaška) in je v celoti dolga približno 710 km. Pot se začne v neposredni bližini izvira reke Drave na Toblaškem polju (Toblach) v Italiji. Nato se nadaljuje po avstrijski Koroški (Kärnten), Sloveniji in na koncu Hrvaški (kjer pot še ni v celoti urejena in označena).

Drauradweg ali Dravska kolesarska pot na avstrijskem Koroškem je zelo dobro obiskana daljinska kolesarska pot. ADFC (nemški kolesarski klub), najpomembnejša mednarodna institucija za klasificiranje kolesarskih poti, je v letu 2015 Dravsko kolesarsko pot v Avstriji ocenila s petimi zvezdicami, kar je najvišja možna ocena posamezne poti v Evropi, in s čimer je postala ena izmed štirih kolesarskih poti v Evropi z najvišjo oceno.

 

PROGRAM OGLED PRIMEROV DOBRIH PRAKS.docx.pdf