Smrekarjeva domačija

Smrekarjeva domačija v Grobiščah pri Postojni v obnovljenem skednju ponuja gostom uživanje v lokalni hrani, pridelani na svoji ekokmetiji in bližnjih kmetijah. Je odličen kraj za večdnevno družinsko raziskovanje Zelenega krasa, saj ima prenočišča v apartmaju za šest oseb in pet več posteljnih sob, ki so jih poimenovali po nekdanjih članih domačije in so opremljene s pohištvom iz smrekovega lesa. Ena soba je prilagojena invalidom. 
Njihove kulinarične posebnosti so narezki iz njihovih domačih mesnin, sirov bližnje kmetije, prepeličjih jajc in kruha iz lastne krušne peči. Zelo cenjene so tudi jedi iz ekološko pridelanega mesa slovenskega avtohtonega cikastega goveda, istrskega osla in krškopoljskega prašiča. Še posebej znani so po oslovskem golažu in telečji obari. 
Na 22 hektarjih obdelovalnih površin pridelujejo žita (piro in ajdo), poljščine, zelišča, različno sadje, iz katerega kuhajo sokove, marmelade in žganja. Prizadevajo si, da bi nekega dne postali samooskrbna domačija. Vse, kar zraste na njihovi zemlji in je vzrejeno v hlevih, je del kulinarične ponudbe Smrekarjeve domačije.

Info

Smrekarjeva domačija
Grobišče 11
6258 Prestranek
Slovenija

T: 00386 41 740 574
E:
http://www.smrekarjeva-domacija.si/

45.751391 ,14.178733

Dodaj v moj izlet