Živali ponoči

STROKOVNO VODEN OGLED NOČNEGA ŽIVLJENJA DIVJIH ŽIVALI

V skrivnostni svetlobi noči prisluhnite zvokom in spoznajte skriti ritem divjega življenja.

Na štiriurnem večernem potepanju med divjimi živalmi vas popeljemo k Cerkniškemu jezeru, kjer pod zvezdnim nebom poslušate nočne glasove živali. Pohod začnemo pozno popoldne in tako lahko občudujemo cvetje in živali, ki so aktivne podnevi. Ko sonce zaide, se metulji in ptice umaknejo k počitku. Nekatere živali pa z nočjo šele oživijo. 

Naš potep se začne na koncu vasi Dolenje Jezero na robu Cerkniškega jezera. Hodimo po kolovozih čez obširne travnike in dokler je še svetlo, lahko občudujemo cvetlice, med njimi vodne perunike (Iris pseudacorus) in celo Sibirske perunike (Iris sibirica). Ob mraku dnevne ptice, kot sta kanja in vrana, odletijo v zavetje gozdov.

Sprva zelo zadržano se začnejo oglašati žabe. Še več se jih pridruži in čez čas zaslišimo celoten žabji zbor, ki odmeva z roba potoka in iz bližnjih mlak. Vodnik razloži komaj zaznavno razliko med klici debeloglavke in pisane žabe ter malce bolj jasno drugačnega oglašanja zelenih reg.

Lahko se zgodi, da bomo videli tudi netopirje, ki ponoči letajo nizko nad vodno gladino. Predvsem mladi udeleženci izleta z izostrenim sluhom lahko zaznajo netopirjeve visokofrekvenčne klice, toda naša skupina je opremljena z detektorjem netopirjev, ki netopirjeve klice prevede v nam slišne glasove. Ta posebna ekskurzija vam bo na edinstven način odprla oči in ušesa svetu nočnih živali.

Program vključuje:

  • vodenje v angleščini, nizozemščini ali nemščini
  • nezgodno zavarovanje za časa izleta
  • lokalne pristojbine.

Info

DMO Zeleni kras
Prečna ulica 1
6257 Pivka
Slovenija

T: 00386 5 7212 249
E:
www.zelenikras.si

Dodaj v moj izlet

Najboljši čas za obisk

Od maja do avgusta. V tem obdobju je ta izlet na voljo ob predhodni najavi od srede do nedelje.

Posebnosti

S sabo vzemite: fotografski aparat, daljnogled, dobro pohodniško obutev, dolge hlače, jopič, rezervno obleko in obutev, sredstvo proti klopom in komarjem

Trajanje

4 ure

Cena

2 osebi: 55 €/osebo, 4 osebe: 35 €/na osebo, 6 oseb: 25 €/osebo; 8 oseb: 22 €/osebo

VEČ INFORMACIJ