Treking po lovčevih poteh

RAZISKOVANJE ŽIVLJENJA PROSTRANIH GOZDOV

Vznemirljiva hoja skozi prostrane gozdove, mimo lovskih opazovalnic na Sveto Trojico vas na nepozaben način poveže z divjo naravo.

Treking tura je namenjena vsem, ki jih bolj kot opazovanje medvedov in drugih divjih živali z varnih opazovalnic privlači gibanje skozi prostrane dinarske gozdove in neposreden stik z življenjem v naravi.

Vodnik vas bo, po dogovoru, v jutranjih ali zgodnjih popoldanskih urah pričakal pred vašo nastanitvijo ali na dogovorjeni izhodiščni točki, od koder se s terenskim vozilom odpeljemo v gozd. Od tu se na pot odpravimo peš, mimo različnih lovskih opazovalnic. Pri hoji boste srečevali različne znake prisotnosti medvedov v njihovem življenjskem prostoru, do katerega se moramo obnašati odgovorno in spoštljivo. Če bomo pri hoji tihi in neopazni, bomo z malo sreče kakšnega medveda tudi srečali, njihove posnetke pa si boste lahko ogledali tudi na lovski kameri. Povzpeli se bomo tudi na 1106 metrov visoko Sveto Trojico in 1123 metrov visoko Lonico, od koder se odpira prečudovit pogled na presihajoča Pivška jezera in vse do slovenskih Alp. Tu je predviden postanek za malico z lokalnimi dobrotami. Sledi spust proti vozilu, mimo lovske koče, prav tako skozi gozd. Po končani turi nas čaka še prijetno domače kosilo na ekološki kmetiji Smrekarjeva domačija. Celotna tura je dolga 8,5 km.

Priporočena oprema: pohodniška oblačila in obutev, pohodne palice, nahrbtnik, okrepčilo, voda.

Program vključuje:

  • vožnjo s terenskim vozilom do izhodiščne točke
  • angleško govorečega vodnika – lovca
  • vsebinsko razlago
  • malico na terenu
  • domače kosilo po končani turi na Smrekarjevi domačiji.

Info

DMO Zeleni kras
Prečna ulica 1
6257 Pivka
Slovenija

T: 00386 5 7212 249
E:
www.zelenikras.si

Dodaj v moj izlet

Najboljši čas za obisk

vodena tura je možna vse leto

Posebnosti

delno zahtevna tura, potrebno nekaj kondicije

Trajanje

3-4 ure

Cena

70€/osebo (1–2 osebi), 65€/osebo (2–5 oseb), 55€/osebo (nad 5 oseb)

VEČ INFORMACIJ

IZBERITE NEPOZABNADOŽIVETJA