Zeleno medeno doživetje

V svetu polnem kulinaričnih užitkov le redki konkurirajo raznolikosti in naravni sladkosti medu. Doživetje okušanja medu ponuja vpogled v fascinantni svet čebelarstva, kjer boste raziskali zgodovino, kulturo in bogate okuse tega zlatega nektarja narave. Od okušanja različnih vrst medu do obiska lokalnega čebelnjaka in doživetja virtualne resničnosti (VR), Zeleno medeno doživetje nagovarja vse čute.

 

Slastna simfonija medenih vrst

 

Naše potovanje se začne z okušanjem štirih različnih vrst medu:

Cvetlični med: Poglobite svoje brbončice v bogate aromatične note cvetličnega medu, ki predstavlja travnike, vrtove in raznolike cvetlice, ki jih ponuja narava. Ta vsestranski med odraža edinstveno floro vsakega letnega časa, kar mu daje raznolik in vedno spreminjajoč se okus.

Kostanjev med: Raziščite bogato, temno intenzivnost kostanjevega medu, robustno in nekoliko oreščkastega nektarja, pridobljenega iz cvetov kostanjevega drevesa. S svojo globoko jantarno barvo in pogumnim okusom je pogosto znan kot izbor poznavalcev.

Akacijev med: Doživite nežnost akacijevega medu, svetlejše vrste z gladko teksturo in okusom, ki je nežen kot spomladanski veter. Njegove mile, skoraj sadne note ga naredijo priljubljenega za prelivanje čez jutranji kruh.

Gozdni med: Poglobite se v kompleksne, lesnate in zemeljske okuse gozdnega medu, izdelka nedotaknjene divjine narave. Ta vrsta medu je resničen odraz okoliškega gozda in ustvarja skrivnosten in očarljiv okus.

 

Čebelarska pustolovščina

 

Po tem, ko boste zbudili svoje brbončice z raznolikimi okusi medu, se bomo podali na obisk lokalnega čebelnjaka.

Obisk čebelnjaka: V čebelnjaku boste oblekli zaščitni čebelarski kombinezon in se približali panjem, kjer vas bodo izkušeni čebelarji vodili skozi fascinantni svet čebel. Spoznali boste njihovo obnašanje, vloge in notranje delovanje panja. Opazovali boste očarljiv ples delavskih čebel, trotov in kraljice ter spoznali krhko ravnovesje, ki ohranja kolonijo.

Zgodovina čebelarstva: Umetnost čebelarstva je starodavna, sega tisoče let nazaj. Vaš vodnik vas bo navduševal z zgodbami o zgodovini in kulturnem pomenu čebel in medu, od antike do sodobnosti. Spoznali boste, kako se je čebelarstvo razvijalo skozi stoletja in odkrivali njegovo pomembnost v različnih civilizacijah in družbah. Poseben poudarek bo namenjen slovenski zgodovini in inovacijam na področju čebelarstva, sploh Alberti-Žnideršičevemu (AŽ) panju.

 

VR Čebelje življenje

 

Sedaj je čas, da doživite življenje čebel na način, ki ga še nikoli niste. S pomočjo najnovejše tehnologije virtualne resničnosti (VR) boste lahko videli svet skozi oči čebele.

VR doživetje: Nadeli boste VR očala in se boste znašli v virtualnem čebelnjaku, kjer boste pluli med čebelami, ki pridno nabirajo nektar iz cvetlic, komunicirajo prek zapletenih plesov in ustvarjajo satnice. Ta potop vam bo omogočil neverjeten vpogled v vsakdanjo rutino čebel in njihovo ključno vlogo pri opraševanju.

Cvetarna: Kot čebela v svetu VR boste potovali skozi živahno pokrajino cvetočih rož, nabirali nektar in cvetni prah. Z vašimi gostitelji boste na delavnici uporabili cvetne liste in ostale sestavine iz narave ter izdelali unikatne mojstrovine – Flower art umetnine.

Gradnja satnic: Sodelovali boste pri izgradnji satnice, opazovali natančno obrt, ki jo čebele uporabljajo pri izdelavi teh arhitekturnih čudes. Priča boste skupinskemu delu in predanosti čebel, ki se odraža pri ustvarjanju vsake satnice in panja.

 

 

Info

DMO Green Karst

 

T: 00386 5 72 12 249
E:

Dodaj v moj izlet

Najboljši čas za obisk

pomlad, poletje, jesen

Posebnosti

Trajanje

6 ur

Cena

pošljite povpraševanje za izračun cene

VEČ INFORMACIJ