Naše zgodbe

Njoki_iz_krompirja_in_kolerabe.jpg

Jedi iz kolerabe - posebnost Zelenega krasa

22.08.2018

Koleraba je ena izmed najbolj tipičnih sestavin lokalne kulinarike Zelenega krasa. Preberite več o zanimivih in okusnih receptih za jedi iz te podcenjene zelenjave!

Preberi več

Pogled_iz_razglednega_stolpa_na___kocjanski_zatok.jpg

Koper malo drugače

13.02.2018

Koper je v letu 2017 prejel naziv zmagovalke EDEN (European destination of Excelence) destinacije na področju kulturnega turizma. Slovenska turistična organizacija vsako drugo leto razpiše natečaj, na katerem se destinacije v Sloveniji potegujejo za laskavi naziv Evropske destinacije odličnosti. Zeleni kras je v tekmovanju sodeloval v letu 2013 in sicer na področju dostopnega turizma ter prejel naziv finalista EDEN.

Preberi več

Ljubljanski_grad.jpg

Ljubljanski grad

13.02.2018

Ljubljanski grad s svojo veduto nad starim mestnim jedrom buri domišljijo vsem, ki obiščejo naše glavno mesto Ljubljano. Grad ima zanimivo zgodovino od prazgodovinskih časov naprej, danes pa se v grajskih prostorih nahajajo številne razstave, ki osvetljujejo zgodovino območja in Slovenije.

Preberi več

Galerija_Avgusta___ernigoja_v_Lipici.jpg

Lipica

13.02.2018

Lipica slovi kot ena izmed najstarejših kobilarn v Evropi, poleg tega pa je znana predvsem kot rojstni kraj plemenite pasme konjev – lipicancev. Ti so znani po svoji inteligenci in marljivosti. Kot pravijo domačini, pa v sebi skrivajo tudi malo tiste kraške trme, ki je značilna za prebivalce te kamnite pokrajine. Zaradi svojega karakterja so lipicanci osnova španske jahalne šole na Dunaju in ponos vseh jezdecev širom sveta.

Preberi več

Kra__ki_svet___kocjanskih_jam.jpg

Škocjanske jame – Unesco dediščina vredna ogleda

02.03.2018

Škocjanske jame so predvsem naravni pojav izjemne svetovne vrednosti, postavljen ob bok Grand Canyonu, Velikemu koralnemu grebenu, Galapagosu, Mount Everestu, itn.

Preberi več