Naše zgodbe

Pust_je_pr__u_2018__foto_Marko_Vidmar_.jpg

Pust je pršu Ilirska Bistrica 2019

15.02.2019

Pust simbolično predstavlja slovo od zime in hrepeneče pričakovanje pomladi; veselje, norčavost in obilje pa predstavljajo čare pustnih dni.

Preberi več

Naslovnica_Katalog_regisjkih_izdelkov_2019.png

Katalog regijskih izdelkov Zeleni kras

11.12.2018

Z vsakoletnim katalogom regijskih izdelkov vztrajno podpiramo domače ponudnike, ki skrbijo za ohranjanje in prepoznavanje naše identitete. Vabimo vas, da jih z nakupom lokalnih regionalnih izdelkov podprete tudi vi.

Preberi več

05_Jaslice_Postojnska_jama_Iztok_Medja-11.jpg

Žive jaslice v Postojnski jami

28.11.2018

29. Tradicionalne žive jaslice v Postojsnki jami od 25. do 30. decembra 2018

Preberi več

Gault_et_Millau_Slovenia_naslovnica_Avio_pub.png

Gault et Millau Slovenia

26.11.2018

Slovenska kulinarična ponudba je od prejšnjega tedna vključena v prestižni francoski vodnik po restavracijah imenovan Gault et Millau.

Preberi več

Top_10_Instagram_Places_in_Slovenia.png

TOP 10 Instagram krajev v Sloveniji

09.11.2018

Slovenija je resnično eden izmed skritih biserov srednje Evrope. Njen položaj sredi visokih Alp, Balkana, Sredozemskega morja in Panonske nižine ji daje edinstven značaj, ki ga je nemogoče najti, kjer koli drugje na svetu. Je popolna kombinacija neokrnjene narave in posebnih kulturnih značilnosti, ki ponujajo nešteto priložnosti za fotografiranje.

Preberi več

kraski_kamen__1_.jpg

5 idej za Krompirjeve počitnice na Zelenem krasu

25.10.2018

Jesen je za mnoge najlepši in najbolj slikovit letni čas. Pisano drevje, topli dnevi in obilica dogodkov so kot nalašč za izlete v naravo. Še posebno pa v tem obdobju uživajo šolarji in družine, saj jesen pomeni tudi čas krompirjevih počitnic v Sloveniji. Če tudi vi iščete ideje, kam bi se odpravili na nepozaben izlet, si oglejte nekaj predlogov. Za vas smo pripravili pet predlogov kam za krompirjeve počitnice v regiji Zeleni kras.

Preberi več

Njoki_iz_krompirja_in_kolerabe.jpg

Jedi iz kolerabe - posebnost Zelenega krasa

22.08.2018

Koleraba je ena izmed najbolj tipičnih sestavin lokalne kulinarike Zelenega krasa. Preberite več o zanimivih in okusnih receptih za jedi iz te podcenjene zelenjave!

Preberi več

Pogled_iz_razglednega_stolpa_na___kocjanski_zatok.jpg

Koper malo drugače

13.02.2018

Koper je v letu 2017 prejel naziv zmagovalke EDEN (European destination of Excelence) destinacije na področju kulturnega turizma. Slovenska turistična organizacija vsako drugo leto razpiše natečaj, na katerem se destinacije v Sloveniji potegujejo za laskavi naziv Evropske destinacije odličnosti. Zeleni kras je v tekmovanju sodeloval v letu 2013 in sicer na področju dostopnega turizma ter prejel naziv finalista EDEN.

Preberi več

Ljubljanski_grad.jpg

Ljubljanski grad

13.02.2018

Ljubljanski grad s svojo veduto nad starim mestnim jedrom buri domišljijo vsem, ki obiščejo naše glavno mesto Ljubljano. Grad ima zanimivo zgodovino od prazgodovinskih časov naprej, danes pa se v grajskih prostorih nahajajo številne razstave, ki osvetljujejo zgodovino območja in Slovenije.

Preberi več

Galerija_Avgusta___ernigoja_v_Lipici.jpg

Lipica

13.02.2018

Lipica slovi kot ena izmed najstarejših kobilarn v Evropi, poleg tega pa je znana predvsem kot rojstni kraj plemenite pasme konjev – lipicancev. Ti so znani po svoji inteligenci in marljivosti. Kot pravijo domačini, pa v sebi skrivajo tudi malo tiste kraške trme, ki je značilna za prebivalce te kamnite pokrajine. Zaradi svojega karakterja so lipicanci osnova španske jahalne šole na Dunaju in ponos vseh jezdecev širom sveta.

Preberi več

Kra__ki_svet___kocjanskih_jam.jpg

Škocjanske jame – Unesco dediščina vredna ogleda

02.03.2018

Škocjanske jame so predvsem naravni pojav izjemne svetovne vrednosti, postavljen ob bok Grand Canyonu, Velikemu koralnemu grebenu, Galapagosu, Mount Everestu, itn.

Preberi več

IMG_3858_pop.jpg

Kulinarični vikendi na Zelenem krasu za družine

12.11.2018

Krajše počitnice na podeželju Zelenega krasa vam ponujajo bivanje na odličnih turističnih kmetijah, domačo lokalno kulinariko in raziskovanje kraških znamenitosti.

Preberi več