Naše zgodbe

shutterstock_1881953848-960x640.jpg

Samoplačniški HAGT testi Covid 19 (destinacija Zeleni kras

06.08.2021

Predstavljamo vam zbrane podatke o lokacijah, kjer lahko turisti in obiskovalci destinacije Zeleni kras opravijo samoplačniško testiranje s hitrimi antigenskimi testi (HAGT) za Covid-19.

Preberi več

HOP_ON_Zeleni_kras_foto_Ale___Petri___4.jpg

Brezplačna vodenja z lokalnimi turističnimi vodniki

05.07.2021

Na destinaciji Zeleni kras boste lahko preko celotnega poletja odkrivali skrite kotičke z lokalnimi turističnimi vodniki, ki vas bodo brezplačno popeljali po manj poznanih poteh in vam predstavili izjemne zgodbe, ki se skrivajo pri nas.

Preberi več

Hudi__evec__Simon_Avsec___9_.jpg

EKOTURIZEM NA PODEŽELJU DESTINACIJE ZELENI KRAS

18.02.2020

Ekoturizem in podeželje sta neločljivo povezana med seboj. Ponudba destinacije Zeleni kras in Slovenije temelji na butičnih 5 zvezdičnih doživetjih, ki jih sestavljajo posamezniki, ki delujejo in živijo na slovenskem podeželju. Novi načini potovanja bodo v prihodnjem obdobju zagotovo dvignili prepoznavnost in povpraševanje zelenih in unikatnih doživetij na slovenskem podeželju.

#ifeelslovenia #greenkarst #myway

Preberi več

03_Alenka_Veber_Foto_Blaz_Znidarsic_.jpg

NAJBOLJŠE DOŽIVETJE DESTINACIJE JE Z LOKALCI – Zgodbe lokalnih turističnih vodnikov

02.06.2020

#ifeelslovenia #myway #greenkarst

Doživetje pokrajine, regije in destinacije zagotovo lahko izkusimo samostojno. Je pa neprecenljiva izkušnja, če to okolje izkusimo skupaj z lokalnim vodnikom, ki živi, diha in do potankosti pozna skrivne kotičke svojega domačega praga. V sledečem zapisu preberite misli ene izmed najboljših lokalnih vodnic in ambasadorke raziskovanja neodkritih kotičkov Slovenije.

Preberi več

Stilsko_poenotena_Velika_krpanova_pot.jpg

VELIKA KRPANOVA POT – VELIKIH KRPANOVIH ŠEST

15.06.2020

V zapisu preberite kako se je druščina prijateljic povezala in prehodila več kot 90 kilometrov dolgo Veliko Krpanovo pot. O dogodivščinah, zapletih in odkrivanju sebe in človekove povezanosti z naravo izpod peresa Katarine Temkove.

Preberi več

Ponudba za turistične bone Zeleni kras

30.11.1999

Zeleni kras je odlično izhodišče za vse aktivne raziskovalce kraškega sveta. V sodelovanju s turističnimi ponudniki iz naše destinacije smo pripravili predloge počitnic v naravi, kjer boste v izbranih nastanitvah lahko koristili turistične bone ter uživali v novih dogodivščinah in raziskovanju neodkritih kotičkov Slovenije.

Preberi več

IMG_2843_pop.jpg

5 idej za izlet na Zeleni kras

26.05.2020

Destinacija Zeleni kras je ena izmed najbolj razgibanih pokrajin v Sloveniji. Vsem, ki uživate v preživljanju časa v naravi in odkrivanju skritih kotičkov, ponuja številne možnosti za dnevne in večdnevne izlete.

V nadaljevanju vam predstavljamo 5 idej za vikend izlet na Zeleni kras.

Preberi več

Certificate_GreenKey_2020_podpisan-page-001.jpg

Notranjski muzej Postojna pridobil trajnostni znak Green Key

01.04.2020

Notranjski muzej Postojna je sprejel odločitev, da svojo obstoječo ZELENO POLITIKO nagradi, jo tudi formalno umesti v svoje poslovanje ter preveri svoje trajnostno ter okolju in družbi odgovorno delovanje in aktivnosti preko mednarodnih standardov in kriterijev in sicer na način, da smo izvedli postopek certificiranja za pridobitev trajnostnega certifikata ZELENI KLJUČ/GREEN KEY in ga tudi uspešno prejeli.

Preberi več

ozbi___foto.jpg

Domače in umetnostne obrti – dediščina in sodobnost

26.02.2020

V Postojni bov sklopu projekta Domače in umetnostne obrti revitaliziran brivsko-frizerski salon Ozbič, ki bo obogatil podjetniško, družabno in turistično ponudbo v središču mesta. Notranjščina salona vsebuje opremo od leta 1924, pa vse do konca delovanja salona leta 2015 in bo tekom projekta obnovljena ter predstavljena skladno z muzeološkimi in konservatorskimi standardi. Prav tako bo prostor prilagojen opravljanju sodobnih brivskih storitev.

Preberi več

rihard-basa-8.jpg

Pust je tu - recepti za tradicionalne pustne jedi

04.02.2020

V preteklosti so pri nas slavili pomlad, čas prebujanja novega življenja. Nanjo je vezanih tudi veliko običajev, katerih korenine segajo zelo daleč. V naših krajih se je in se še spoštuje pust, čas, ko začutimo, da je zima pri koncu. Veselimo se ga z maskami in rajanjem, pusta pa seveda spremlja bogato obložena miza.

Preberi več

Penzion_Mirjam_-_Green_Key.jpg

PENZION MIRJAM - NOSILEC ZNAKA ZELENI KLJUČ

12.01.2020

Na destinaciji Zeleni kras je prvi ponudnik s trajnostnim znakom Penzion Mirjam (Razdrto).

Preberi več

raziskujte_z_nami_fb-cover.jpg

Poletje na Pivškem in na Zelenem krasu

23.07.2019

Za vas smo pripravili posebna doživetja, ki bodo potekala vsak dan od ponedeljka do nedelje, med 15. julijem in 18. avgustom 2019. Udeležite se lahko vodenih pohodov, degustacij na sadjarskih kmetijah, ogledate si lahko muzeje in raziščete pokrajino na vodenih kolesarskih izletih.

Preberi več

Pust_je_pr__u_2018__foto_Marko_Vidmar_.jpg

Pust je pršu Ilirska Bistrica 2019

15.02.2019

Pust simbolično predstavlja slovo od zime in hrepeneče pričakovanje pomladi; veselje, norčavost in obilje pa predstavljajo čare pustnih dni.

Preberi več

Naslovnica_Katalog_regisjkih_izdelkov_2019.png

Katalog regijskih izdelkov Zeleni kras

11.12.2018

Z vsakoletnim katalogom regijskih izdelkov vztrajno podpiramo domače ponudnike, ki skrbijo za ohranjanje in prepoznavanje naše identitete. Vabimo vas, da jih z nakupom lokalnih regionalnih izdelkov podprete tudi vi.

Preberi več

05_Jaslice_Postojnska_jama_Iztok_Medja-11.jpg

Žive jaslice v Postojnski jami

28.11.2018

29. Tradicionalne žive jaslice v Postojsnki jami od 25. do 30. decembra 2018

Preberi več

Gault_et_Millau_Slovenia_naslovnica_Avio_pub.png

Gault et Millau Slovenia

26.11.2018

Slovenska kulinarična ponudba je od prejšnjega tedna vključena v prestižni francoski vodnik po restavracijah imenovan Gault et Millau.

Preberi več

Top_10_Instagram_Places_in_Slovenia.png

TOP 10 Instagram krajev v Sloveniji

09.11.2018

Slovenija je resnično eden izmed skritih biserov srednje Evrope. Njen položaj sredi visokih Alp, Balkana, Sredozemskega morja in Panonske nižine ji daje edinstven značaj, ki ga je nemogoče najti, kjer koli drugje na svetu. Je popolna kombinacija neokrnjene narave in posebnih kulturnih značilnosti, ki ponujajo nešteto priložnosti za fotografiranje.

Preberi več

kraski_kamen__1_.jpg

5 idej za Krompirjeve počitnice na Zelenem krasu

25.10.2018

Jesen je za mnoge najlepši in najbolj slikovit letni čas. Pisano drevje, topli dnevi in obilica dogodkov so kot nalašč za izlete v naravo. Še posebno pa v tem obdobju uživajo šolarji in družine, saj jesen pomeni tudi čas krompirjevih počitnic v Sloveniji. Če tudi vi iščete ideje, kam bi se odpravili na nepozaben izlet, si oglejte nekaj predlogov. Za vas smo pripravili pet predlogov kam za krompirjeve počitnice v regiji Zeleni kras.

Preberi več

Njoki_iz_krompirja_in_kolerabe.jpg

Jedi iz kolerabe - posebnost Zelenega krasa

22.08.2018

Koleraba je ena izmed najbolj tipičnih sestavin lokalne kulinarike Zelenega krasa. Preberite več o zanimivih in okusnih receptih za jedi iz te podcenjene zelenjave!

Preberi več

Pogled_iz_razglednega_stolpa_na___kocjanski_zatok.jpg

Koper malo drugače

13.02.2018

Koper je v letu 2017 prejel naziv zmagovalke EDEN (European destination of Excelence) destinacije na področju kulturnega turizma. Slovenska turistična organizacija vsako drugo leto razpiše natečaj, na katerem se destinacije v Sloveniji potegujejo za laskavi naziv Evropske destinacije odličnosti. Zeleni kras je v tekmovanju sodeloval v letu 2013 in sicer na področju dostopnega turizma ter prejel naziv finalista EDEN.

Preberi več

Ljubljanski_grad.jpg

Ljubljanski grad

13.02.2018

Ljubljanski grad s svojo veduto nad starim mestnim jedrom buri domišljijo vsem, ki obiščejo naše glavno mesto Ljubljano. Grad ima zanimivo zgodovino od prazgodovinskih časov naprej, danes pa se v grajskih prostorih nahajajo številne razstave, ki osvetljujejo zgodovino območja in Slovenije.

Preberi več

Galerija_Avgusta___ernigoja_v_Lipici.jpg

Lipica

13.02.2018

Lipica slovi kot ena izmed najstarejših kobilarn v Evropi, poleg tega pa je znana predvsem kot rojstni kraj plemenite pasme konjev – lipicancev. Ti so znani po svoji inteligenci in marljivosti. Kot pravijo domačini, pa v sebi skrivajo tudi malo tiste kraške trme, ki je značilna za prebivalce te kamnite pokrajine. Zaradi svojega karakterja so lipicanci osnova španske jahalne šole na Dunaju in ponos vseh jezdecev širom sveta.

Preberi več

Kra__ki_svet___kocjanskih_jam.jpg

Škocjanske jame – Unesco dediščina vredna ogleda

02.03.2018

Škocjanske jame so predvsem naravni pojav izjemne svetovne vrednosti, postavljen ob bok Grand Canyonu, Velikemu koralnemu grebenu, Galapagosu, Mount Everestu, itn.

Preberi več

IMG_3858_pop.jpg

Kulinarični vikendi na Zelenem krasu za družine

12.11.2018

Krajše počitnice na podeželju Zelenega krasa vam ponujajo bivanje na odličnih turističnih kmetijah, domačo lokalno kulinariko in raziskovanje kraških znamenitosti.

Preberi več