Jama pod Predjamskim gradom

SKRIVNOSTNA JAMA V SOJU BATERIJSKIH SVETILK

Doživite jamo, ki hrani skrivnosti Predjamskega gradu in nudi zavetje netopirjem. Ogled muzejskih zbirk in degustacija domačih dobrot obogatita to posebno doživetje.

Jama pod Predjamskim gradom je druga najdaljša slovenska jama, ki se razteza v štirih med seboj povezanih nadstropjih. Njen vhod je tik pod skalo, v katero je vzidan slikoviti Predjamski grad.

Do sedaj je odkritih kar trinajst kilometrov jame. Za turistične oglede je na voljo odsek v dolžini 700 metrov, njegov ogled v spremstvu jamskega vodnika traja 45 minut. Jama ni električno razsvetljena, zato obiskovalci pred vstopom prejmejo baterijske svetilke. Za ogled turističnega odseka so potrebna le udobna oblačila in obutev.

Zaradi lege in ugodne temperature jama pozimi gosti kolonijo netopirjev, zato je v času njihovega zimskega spanja zaprta za obiskovalce.

Ko se jamska pustolovščina konča, vas v Stari dami v Predjami pričaka še eno doživetje. Tu sta na ogled zanimivi zasebni muzejski zbirki, ki prikazujeta lovstvo in zgodbe prve svetovne vojne. V prijetnem ambientu postrežejo z domačimi mesninami in kozarcem vrhunskega slovenskega vina.

Program vključuje:

  • ogled Jame pod Predjamskim gradom s profesionalnim jamskim vodnikom
  • vstopnino za ogled muzejskih zbirk v Stari dami v Predjami
  • degustacijo mesnin in vin v Stari dami.

Info

DMO Zeleni kras
Prečna ulica 1
6257 Pivka
Slovenija

T: 00386 5 7212 249
E:
www.zelenikras.si

Dodaj v moj izlet

Najboljši čas za obisk

maj–september

Posebnosti

Zaradi lege in ugodne temperature jama pozimi gosti kolonijo netopirjev, zato je v času njihovega zimskega spanja zaprta za obiskovalce.

Trajanje

2 uri

Cena

26,00 €/osebo

VEČ INFORMACIJ