Ribolov na Zelenem krasu

IZJEMNE KRAŠKE VODE ZA IZJEMNO RIBOLOVNO DOŽIVETJE

Ste že lovili v reki, ki ponikne, ali v jezeru, ki presahne? Kje so ena od najboljših mest za muharjenje na svetu in kje lahko ulovite kapitalnega krapa? Zeleni kras ponuja vse to in več.

Slovenija slovi kot izjemno vodnata dežela. Skupno znaša vodna površina slovenskih rek in jezer toliko, da bi preplavila celotno mesto Pariz v Franciji. Več kot 45 rek in številna jezera s svojimi različnimi karakterji predstavljajo idilično okolje za vse ljubitelje ribolova.

Sedemdnevni all inclusive ribolov na Zelenem krasu je program, ki ponuja celovito doživetje kraških vodotokov  in neomejene užitke ob ribarjenju. Vključuje ribolovne dovolilnice, nastanitev, lokalno kulinariko ter prevoze od nastanitve do ribolovnih mest. Ponuja brezskrbno uživanje v vašem najljubšem ribolovu na jezerih Klivnik in Mola, na presihajočem Cerkniškem jezeru in rekah ponikalnicah – reki Reki in reki Unici.

Akumulacijskih jezeri Klivnik in Mola v osrčju brkinskih gričev sta prava neodkrita bisera za vse navdušence nad ribolovom. Tu boste v senci zelenih dreves uživali v ribolovu na smuča in postrv, dan pa zaključili z lovom na krape in ščuke, ki v teh jezerih dosegajo zavidljive velikosti.

Reka Reka, najdaljša kraška ponikalnica, je s svojim tokom in močjo ustvarila svetovno znane Škocjanske jame, v katerih tudi ponikne v največjem podzemnem kanjonu na svetu. Med ribiči pa je Reka znana predvsem po številnih ribjih vrstah, med katerimi najdemo tudi avtohtono soško postrv.

Druga kraška ponikalnica, ki je hkrati tudi del reke Ljubljanice, je reka Unica. S svojimi značilnimi okljuki in meandri začne svojo pot na Planinskem polju. To je eno izmed najlepših in hkrati najbolj ohranjenih kraških polj, kjer v času visokih voda reka in podzemni izviri poplavijo celotno Planinsko polje. V svetu muharjev je Unica med najboljšimi lipanskimi vodami na svetu, saj imajo ribe tu odlične pogoje za življenje. V času vsakoletnih poplav se njihovo življenjsko okolje izjemno poveča, s tem pa ribe dobijo še dodaten vir hrane za njihovo rast.

Cerkniško jezero je ena izmed svetovnih znamenitosti slovenskega krasa. Obilne jesenske padavine napolnijo kraško polje z vodo in pri tem ustvarijo največje jezero v Sloveniji. Poplavljeni travniki so idealno drstišče za ščuko, linja in klena ter hkrati nudijo hrano za njihov zarod in mladice. Ob nastopu poletja, se voda umakne v strugo, kar izjemno poveča koncentracijo rib. To pomeni, da je ribolov izjemno dober. Glavna riba pri športnem ribolovu je ščuka, jezero pa je tudi dom kapitalnih krapov, pri katerih niso redki ulovi več kot 10 kilogramskih primerkov.

Program vključuje:

  • šest nočitev s polpenzionom (namestitev v lokalnih turističnih kmetijah, B&B, domača tipična kulinarika za večerjo)
  • šest lunch paketov (paketi vključujejo različne suhomesnate izdelke in sire, domač kruh in pijačo)
  • ribolovne dovolilnice za vse dni (jezero Klivnik, jezero Mola, reka Reka, Cerkniško jezero, reka Unica)
  • transferje do ribolovnih mest v itinerariju
  • program je mogoče dopolniti z ostalimi programi. Priporočamo kombinacijo s programom Zeleni kras v treh dneh. Na tak način boste združili vaš hobi ribolov s spoznavanjem zanimivosti in posebnosti destinacije Zeleni kras.

Info

DMO Zeleni kras
Prečna ulica 1
6257 Pivka
Slovenija

T: 00386 5 7212 249
E:
www.zelenikras.si

Dodaj v moj izlet

Najboljši čas za obisk

april–november

Posebnosti

V enem tednu obiščite 5 vročih točk za ribolov na krasu in uživajte v lovu na ščuko, krapa, postrv in smuča.

Trajanje

6 nočitev/7 dni

Cena

2 osebi: 1.040,00 €/osebo, 4 osebe: 880,00 €/na osebo, 6 oseb: 790,00 €/osebo; 8 oseb: 735,00 €/osebo

VEČ INFORMACIJ