Fotografiranje kralja slovenskih živali

ŠTIRIDNEVNO DOŽIVETJE S PRIZNANIMI FOTOGRAFI V OSRČJU GOZDOV

Uresničite svoje sanje, doživite divji utrip gozda in ustvarite fotografije, na katere boste lahko ponosni.

V slovenskih gozdovih Dinarskega krasa so ohranjene populacije vseh treh velikih zveri, volka, risa in medveda. Pod vodstvom izkušenih vodnikov in poznavalcev divjih živali v Sloveniji so v teh gozdovih organizirane posebne ture za ljubitelje fotografiranja narave in divjih živali. V štiridnevnih fotografskih delavnicah se v družbi priznanih evropskih naravovarstvenih fotografov učite fotografiranja in ob tem skrivoma opazujete uralsko sovo, iščete sledi vider in drugih živali, obiščete nenaseljen medvedji brlog in ustvarjate panoramske fotografije Zelenega krasa.

Gozdovi, kjer so urejene opazovalnice za fotografiranje rjavega medveda v naravi, so pod zaščito Nature 2000. V neposredni bližini se nahaja Notranjski regijski park, čez mejo na Hrvaškem pa Nacionalni park Risnjak. Čudoviti naravni motivi kraških fenomenov, kot so presihajoče Cerkniško jezero, podzemna jezera v Križni jami in slikovita dolina Rakov Škocjan, spremenijo počitnice v nepozabno doživetje.

Rjavi medved (Ursus arctors) je največja zver v Sloveniji, ki lahko tehta tudi prek 200 kilogramov. Medtem ko je danes marsikje že iztrebljen, v slovenskih gozdovih še vedno živi okrog 350 teh velikih zveri.

Blagovna znamka Slovenianbears.com upravlja z mrežo fotografskih opazovalnic, ki omogočajo fotografiranje rjavega medveda in drugih gozdnih živali v idealnih fotografskih pogojih ob upoštevanju odgovornega in etičnega odnosa do narave in divjih živali.

Več o organiziranih turah in rezervaciji: http://slovenianbears.com/brown-bear-hide-photography-tour/

Program vključuje:

  • nastanitev
  • pol penzion (zajtrk, kosilo)
  • vodenje
  • vsi prevozi med turo.

Info

DMO Zeleni kras
Prečna ulica 1
6257 Pivka
Slovenija

T: 00386 5 7212 249
E:
www.zelenikras.si

Dodaj v moj izlet

Najboljši čas za obisk

maj–oktober

Posebnosti

fotografiranje rjavega medveda v naravi s priznanimi strokovnjaki

Trajanje

štiri dni/tri noči

Cena

od 890,00 €/osebo

VEČ INFORMACIJ