Družinske počitnice na konjskem hrbtu

SPROŠČENO DRUŽENJE S KONJI V PRELEPEM OKOLJU

Za družinski oddih izberite prijazno posestvo Grad Prestranek, v družbi islandskih konjev užijte kraško naravo in pristno gostoljubje.

Dvodnevne družinske počitnice na Zelenem krasu so odlična priložnost za ljubitelje konj. Slikovito posestvo Grad Prestranek, ki se razteza na 300 hektarjih, nudi veliko možnosti za sproščujoč in aktiven oddih. Glavna znamenitost posestva je grad Prestranek iz 16. stoletja, ki je bil nekoč pomemben del znane Kobilarne Lipica.

Po nastanitvi v družinskem apartmaju vas pozdravimo s pijačo dobrodošlice, hip za tem pa že lahko raziskujete posestvi in se družite s konji. Spoznali boste pasmo islandski poni in na njem tudi jahali. Konji so mirnega značaja in tako primerni tudi za začetnike. Zvečer boste v naši gostilnici lahko okusili hišne specialitete iz biomesa goveda angus, ki je vzrejeno na posestvu, ali druge lokalne dobrote.

Naslednji dan vas po zajtrku v prijetno naravo povabi okolica posestva, ki nudi možnosti za sprehode ali pa izlet do bližnjih znamenitosti: Park vojaške zgodovine v Pivki, Ekomuzej Pivških presihajočih jezer, Muzej krasa v Postojni, Škocjanske jame, Cerkniško jezero, grad Prem in druge. Družinski mini oddih na posestvu zaključite s kosilom.

Program vključuje:

  • pijačo dobrodošlice za otroke in odrasle
  • enkrat polni penzion (zajtrk, kosilo, večerja)
  • nočitev v apartmaju za štiri osebe
  • jahanje dvakrat po 45 minut na enem konju ali na dveh konjih po 45 minut
  • predstavitev posestva na gradu Prestranek in sprehod po zeliščnem vrtu.

Info

Posestvo Grad Prestranek (VITUM d.o.o.)
Na Gradu 9
6258 Prestranek
Slovenija

T: +386 5 754 05 95; +386 51 311 211
E:
www.gradprestranek.si

Dodaj v moj izlet

Najboljši čas za obisk

maj–oktober

Posebnosti

specialitete iz bio govejega mesa angus

Trajanje

2 dni/1 noč

Cena

160€/družino (dve odrasli osebi, dva otroka)

VEČ INFORMACIJ