Spanje v divjini pod zvezdnim nebom

ČAROBNI MIR GOZDOV IN PRVINSKI ZVOKI ŽIVE NARAVE

Privoščite si vznemirljivo in neponovljivo doživetje. Spanje v divjini je posebna izkušnja, ki je ne pozabiš nikoli.

Gozd v večernih urah zaživi v vse svoji čarobni moči. V tišini zaznamo mir, pristnost, brezčasje in hkrati uživamo v raznolikih zvokih oglašanja divjih živali. Destinacija Zeleni kras slovi po izjemni pestrosti živalskega sveta, ki svoje čare razkrije v nočnih urah. V daljavi se pričnejo razlegati zvoki žab Cerkniškega jezera, oddaljeno tuljenje volkov in zvoki gozdnih živali, ki se premikajo skozi gozdno podrast.

Izjemno doživetje zvočne kulise spremlja tisoče zvezd in zvezdnih utrinkov, ki svetijo na nočnemnebu. Spanje v naravi pod milim nebom doživi svoj vrhunec z vzhodom jutranjega sonca in jutranjo zarjo, ki v naravo zopet prinese svetlobo in nas napolni z naravno energijo.

Izkušnja spanja v naravi pod milim nebom je primerna za vse, ki uživate v pristnem stiku z naravo. Doživetje je primerno za skupino od 2 - 6 oseb in traja od 18:00 do 8:00 zjutraj. Aktivnost  se izvaja od maja do oktobra, v primeru slabega vremena spanje v naravi odpade. Skupaj z vami je cel čas prisoten izkušen lokalni vodnik, ki poskrbi za varnost in vam predstavi vse posebnosti gozdnega okolja, v katerem boste preživeli noč. Spanje v naravi poteka v pristnem gozdu na izjemni lokaciji s pogledom na Cerkniško jezero in okoliške hribe. Do prostora, namenjenega prenočevanju je cca. 30 minut hoje, zato je obvezna oprema:

- spalna vreča (možna tudi izposoja)

- baterijska svetilka

- primerna oblačila

- terenska pohodna obutev

- malica iz nahrbtnika (večerja in zajtrk). 

Poleg spanje v divjini pod zvezdami lahko načrtujete še obiske naravnih kraških biserov v neposredni okolici. Tu se namreč nahajajo Križna jama s svojimi podzemnimi jezeri, Cerkniško jezero, kjer lahko uživate v kajaku in vožnji s kolesom ter gora Snežnik, ki ponuja nepozabne poglede na Kvarner, Tržaški zaliv in celotno območje Slovenije.

Program vključuje:

  • nočitev na prostem v gozdnem okolju
  • strokovno vodenje
  • nezgodno zavarovanje.

Info

DMO Zeleni kras
Prečna ulica 1
6257 Pivka
Slovenija

T: 00386 5 7212 249
E:
www.zelenikras.si

Dodaj v moj izlet

Najboljši čas za obisk

maj–oktober

Posebnosti

spanje v divjini sredi gozda pod zvezdnim nebom

Trajanje

14 ur (18:00 – 08:00)

Cena

35,00 €/osebo (do 6 oseb); Izposoja spalne vreče: 5€/osebo

VEČ INFORMACIJ