Slikarske počitnice v naravi

Slikanje za risa

Umetniki pri svojem delu vedno izražajo povezanost z naravo. To je tudi rdeča nit naše umetniške ture. Na njej vam bomo povedali zgodbo o risu v Sloveniji, njegovem življenjskem prostoru, navadah in njegovem boju za obstanek. Obenem je naša slikarska tura tudi priložnost za urjenje vaših slikarskih veščin v slovenskih gozdovih, ki so domovanje risa.

Program smo oblikovali v okviru EU projekta LIFE Lynx, ki se ukvarja z reševanjem risa v Dinaridih in jugovzhodnih Alpah pred izumrtjem. Tako bomo v Slovenijo naselili rise iz Karpatov in poskrbeli za njihovo dolgoročno ohranitev.

Na naši »turi za risa« se boste srečali s strokovnjaki za velike zveri (volka, risa in medveda), vaši slikarski izdelki bodo razstavljeni na lokalni razstavi. Na njej bodo poleg vaših slik predstavljene  različne možnosti, ki jih velike zveri ponujajo  lokalnim skupnostim.

Kaj potrebujete?

Slikarski pripomočki in oprema so priskrbljeni (barve in slikarska platna ter slikarske čopiče zagotovi organizator). Če želite, lahko s seboj prinesete tudi svoje slikarske potrebščine (npr. čopiče), nepogrešljivi pa so pohodni čevlji, pokrivalo, športna nepremočljiva obleka, zaščita pred insekti. Ne pozabite na fotografski aparat!

Vrhunci: slikanje z mentorjem v nedotaknjeni naravi, spoznavanje sobivanja človeka z velikimi zvermi, prisotnost velikih zveri in drugih divjih živali, srečanja s stroikovnjaki za velike zveri.

Naravi prijazne prakse:

  • 5 % od dobička iz vsakega izvedenega programa, rezerviranega preko portala Green Karst namenimo delovanju naravovarstvenih nevladnih organizacij
  • bivanje v hostlu ARS VIVA, ki nosi oznako »Medvedu prijazen«
  • spoznavanje učinkovitih ukrepov zaščite živine in čebeljih panjev pred velikimi zvermi

Pomembno:

  • Cena: od 1.095 EUR na osebo (cena lahko odstopa glede na število udeležencev)
  • Datum: 10-17 Julij 2019
  • Trajanje: 8 dni
  • Fizična težavnost: nizka
  • Primerno za individualne goste, pare, majhne skupine: slikarje amaterje različnih stopenj ali profesionalce
  • Sezona: od aprila do oktobra
  • Lokacija: Podcerkev, Cerknica

Največje število v skupini: 8

Info

T: +38657212249
E:
http://www.discoverdinarics.org/painting-for-the-lynx-art-holiday-in-nature/

Dodaj v moj izlet

Najboljši čas za obisk

10-17 Julij 2019

Posebnosti

Slikanje z akademsko slikarko in doživetje narave s strokovnim naravoslovnim vodenjem

Trajanje

8 dni

Cena

od 1.095 EUR na osebo

VEČ INFORMACIJ

IZBERITE NEPOZABNADOŽIVETJA