Festival Plavajoči grad

26.07.2018 - 28.07.2018

Organizator: Društvo ljubiteljev gradu Snežnik

V štirih dnevih se bodo v gradu Snežnik in njegovi okolici zvrstila najrazličnejša glasbena in koncertna doživetja, ki jih bodo pripravili tako uveljavljeni mednarodni izvajalci kot tudi lokalni navdušenci. Velika atrakcija festivala je 80 članska zasedba mednarodnega orkestra Etno Histeria World Orchestra, ki obiskovalce vedno znova preseneti z edinstvenim spektaklom etno glasbe z vseh koncev sveta.

 

V času festivala kulturni in naravni biser grad Snežnik zaživi v povsem novi dimenziji in na edinstven način poveže gostujoče umetnike in domačine. Slednji festival popestrijo z bogatimi kulturno – etnološkimi vsebinami Loške doline, skuhajo lokalno domačo hrano za nastopajoče in obiskovalce ter popestrijo prostor na tržnicah z zanimivimi izdelki domače obrti in kulinaričnimi izdelki.

 

Na ambientalno dopolnjenih prizoriščih gradu Snežnik in njegove okolice, se bodo kot spremljava glasbenim dogodkom, pa tudi kot samostojne točke, odvijali najrazličnejši performansi. Pričakujete lahko lutkovne predstave, cirkuške predstave, ulično in improvizacijsko gledališče, manjkali pa ne bodo niti akrobati, bralci poezije, različni razstavljalci, filmske projekcije ter delavnice za odrasle in otroke.