Kolesarjenje okrog Snežnika

18.07.2020, 09:00

Organizator: bikeslovenia.si

Kilometri gozdov neokrnjene narave in sprostitev v poletni vročini.

KDAJ: v soboto, 18.7.2020

ZBIRNO MESTO:
Pred Gostiščem Mašun, ob 9:00.

OPIS POTI

Po utrjenih makadamskih poteh bomo zaokrožili okrog Snežnika, globoko v hladu gozda, ki ga bodo mestoma kot zelene oaze prekinili kraški travniki. Najprej do razgledne Milanje, nato na območje ob slovensko-hrvaški meji, kjer v gozdu stoji spomenik – letalsko krilo v spomin pilotu Križaju. Vzpon nas bo nagradil s prečudovitim razgledom proti Kvarnerju. Na delu območja, ki ga bomo prevozili je potekala Rapalska meja zato je vidnih še veliko ostankov iz tistega časa, bunkerjev, zbiralnikov za vodo in tudi kapelica. Ob povratku nas bo čakalo zasluženo kosilo v Gostišču Mašun, v objemu snežniških gozdov.
Za občutek kam se podajamo si lahko ogledate kratek a zanimiv video od SIDG na povezavi:

TEHNIČNI PODATKI:
Dolžina: 68 km
Skupni vzpon: ca 1.500 vm
Trajanje: celodnevna tura
Podlaga: makadam, asfalt
Zahtevnost: kondicijsko (tehnično ne) zahtevna tura

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače (kosilo ob koncu ture je v ceni).

CENA:
Cena za vodenje s turnokolesarskim in lokalnim vodnikom, kosilo, pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo izleta je 46 eur/osebo. Izlet se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Prijave so obvezne na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Prijava je potrjena s plačilom. Za več informacij nas lahko kontaktirate tudi po e-pošti: info@bikeslovenia.si.

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura odpovedana, vsi prijavljeni bodo obveščeni.