Kolesarska karta Zeleni kras

Destinacija Zeleni kras je skupaj s turistično informacijskimi centri  in predstavniki kolesarjev izdala novo kolesarsko karto Zeleni kras.

V njej so zbrane kolesarske poti, ki povezujejo celotno območje destinacije Zeleni kras oziroma Primorsko-notranjske regije. Vključuje občine Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka in Postojna, v katerih razgibani relief omogoča različne športno-kolesarske izzive ob odkrivanju naravnih lepot kraške pokrajine.

Tiskana kolesarska karta tako omogoča raziskovanje celotne destinacije in olajša orientacijo v krajih, kjer kolesarske poti v naravi še niso neoznačene. Prednost kolesarske karte Zeleni kras je, da lahko uporabnik med seboj sestavlja in kombinira različne poti.

Na karti v merilu 1:65.000 je zbranih 23 poti, ki so predstavljene z grafi višin in poteki tras. Kolesarjenje je razdeljeno po težavnostnih stopnjah in tematikah, trase pa so primerne za vse vrste kolesarjev - od MTB navdušencev do rekreativnih kolesarjev in družin z otroci. Označen tip podlage (polna črta predstavlja asfaltno podlago, črtkana črta pa makadamsko podlago) kolesarjem olajša načrtovanje poti glede na njihove preference.

Za boljše načrtovanje popolnega doživetja Zelenega krasa so na karti z opisi in fotografijami predstavljene vse glavne turistične znamenitosti v regiji, kot so muzeji, gradovi, podzemne jame, presihajoča jezera in kraška polja ter ostali naravni kraški fenomeni. Na kartografski podlagi pa so z ikonami označeni turistični ponudniki nastanitev, gostišča, turistične kmetije in turistično-informacijski centri.

Karta je dostopna na TIC v celotni destinaciji in preko spletne strani www.zelenikras.si po poenoteni ceni 8,00 EUR.

Preko spletne strani lahko naročite svoj izvod kolesarske karte. Plačilo je možno preko storitve Pay Pal, cena 8,00 EUR vključuje DDV in poštnino. Po izvedenem plačilu vam bomo kolesarsko karto po pošti poslali na želeni naslov.

Info

RRA Zeleni kras

Prečna ulica 1

6257 Pivka

Slovenija

T: (05) 72 12 249
E:
www.zelenikras.si

Dodaj v moj izlet

Najboljši čas za obisk

celo leto

Posebnosti

Odkrivanje neraziskanih kotičkov Slovenije

Trajanje

Cena

8,00 EUR

VEČ INFORMACIJ

IZBERITE NEPOZABNADOŽIVETJA