Cerkniško jezero

Cerkniško jezero je največje presihajoče jezero  v Evropi.  Skozi leto poplavlja in presiha, zato ga moraš obiskati v različnih letih časih, da ga doživiš v vseh njegovih čudovitih podobah. To svetovno čudo je že v 17. stoletju prvi popisal Valvasor, danes pa je zavarovano kot naravni park. Začuti spreminjajoči se svet neokrnjene narave, ki ponuja različna aktivna doživetja in izobraževanja.

Cerkniško jezero za aktivne

RAZIŠČITE ČUDEŽ NARAVE S KAJAKOM IN KOLESOM

Spoznajte magično presihanje jezera in uživajte v očarljivo skrivnostni kraški naravi.

Cerkniško jezero je največje presihajoče jezero v Evropi. Zaradi svoje kraške narave nudi posebna doživetja v vseh letnih časih. Dvodnevni program vključuje raziskovanje tega kraškega fenomena na aktiven in okolju prijazen način. S kajakom in kolesom boste obiskali najzanimivejše točke jezera in njegove okolice ter spoznali, kako jezero nastaja, kje so požiralniki, kjer voda ponikne, kako so ljudje živeli z jezerom in kakšen je njegov pomen za krhko naravo. Jezero in narava vselej navdušita, posebej zanimivo pa je spoznavanje presihanja in polnjenja jezera s pomočjo žive makete, ki v doživljajskem središču in muzeju Cerkniškega jezera Jezerski hram ponudi nepozabno predstavitev. Tu boste doživeli spreminjajočo se naravo jezera v vseh štirih letnih časih. S sprehodom po naravoslovni učni poti skozi Rakov Škocjan, biser med slovenskimi naravnimi parki, boste zaključili dvodnevno aktivno doživetje neponovljive kraške narave.

Program je primeren za pare, družine in manjše skupine, ki uživajo v aktivnem preživljanju prostega časa ter radi raziskujejo neodkrite kotičke zelene narave.

Program vključuje:

Dodatno: obisk Slivnice, gore čarovnic (samostojno).

Info

DMO Zeleni kras
Prečna ulica 1
6257 Pivka
Slovenija

T: 00386 5 7212 249
E:
www.zelenikras.si

Dodaj v moj izlet

Najboljši čas za obisk

april-oktober

Posebnosti

V vsakem letnem času doživite drugačno podobo jezera.

Trajanje

2 dni

Cena

od 107 €/osebo

VEČ INFORMACIJ

IZBERITE NEPOZABNADOŽIVETJA