Postojnska jama

Pridruži se več kot 37 milijonom obiskovalcev iz vsega sveta, ki so obiskali Postojnsko jamo, kraljico svetovnih jam. Legendarni podzemni vlakec vas v Postojnski jami popelje na čudovito potovanje pod površje zemlje. Če načrtujete obisk Postojnske jame, ste na pravem mestu, da si izdelate načrt za mini aktivne počitnice v neokrnjeni naravi in spoznate še druga top doživetja Zelenega krasa. Vabljeni k odkrivanju čudovite kraške pokrajine.

Postojna – svetovno znana jama in prestolnica krasa

PODZEMNI SVET, NAD NJIM UTRIP MESTA

Obiščite svetovno znamenitost in si dovolite reči: WOW! Nad skrivnostnim podzemljem pa spoznajte drugo, nadzemno plat zanimivega kraškega mesta.

Postojnska jama je najbolj znana jama na svetu. Slovi kot eden največjih kraških spomenikov in je hkrati edini podzemni svet, skozi katerega se popeljete z električnim vlakcem. V znameniti jami si lahko od blizu ogledate njenega najslavnejšega prebivalca – človeško ribico. Najlepše dele Postojnske jame je leta 1818 odkril domačin Luka Čeč. S tem izjemnim odkritjem se je Postojna kmalu zapisala na zemljevid svetovnih znamenitosti in leta 1909, za časa Avstro-Ogrske, tudi dobila mestne pravice. Kako je odkritje tega naravnega čudesa krojilo razvoj mesta ter kakšne vrhunce in padce je Postojna doživljala skozi zgodovino, boste spoznali na vodeni Meščanski promenadi. Najprej si boste v 1,5-urnem podzemnem obisku ogledali znamenito Postojnsko jamo. Navdušeni nad njenimi lepotami se boste nato skozi kilometer dolg drevored sprehodili do mesta, kjer vam bo lokalni vodnik predstavil nekdaj živahno podobo mesta, ki so ga zaznamovali veličastne stavbe in znameniti meščani. Danes je Postojna svetovno središče krasoslovja.

Program vključuje:

  • vstopnino za voden ogled Postojnske jame                
  • voden ogled Meščanske promenade (najmanj štiri osebe)                  

Opcijsko: obisk Muzeja krasa v Postojni

Info

DMO Zeleni kras
Prečna ulica 1
6257 Pivka
Slovenija

T: 00386 5 7212 249
E:
www.zelenikras.si

Dodaj v moj izlet

Najboljši čas za obisk

celo leto

Posebnosti

200 let odkritja najlepših delov Postojnske jame

Trajanje

8 ur

Cena

od 57 €/osebo

VEČ INFORMACIJ

IZBERITE NEPOZABNADOŽIVETJA