Grad Snežnik

Grad Snežnik je eden od dveh gradov z ohranjenimi avtentičnimi interierji v Sloveniji in sodi med najbolj atraktivne kulturne spomenike Slovenije. Izjemno je tudi njegovo naravno okolje. Romantični grad v prelepi naravi nudi prijetno in poučno razvedrilo za ves dan, ki ga lahko združite s kolesarskim izletom, sprehodom ali opazovanjem medveda v naravi.

Zeleni kras v treh dneh

KRASNI SVET NARAVNIH ČUDES IN BOGATE ZGODOVINE

Lahko še kje drugje na enem samem izletu odkrivate toliko znamenitosti svetovnega slovesa? Stopite v ta posebni svet in v treh dneh doživite mnogo več, kot ste pričakovali.

Zeleni kras zaznamujejo izjemna kraška čudesa, impozantni srednjeveški gradovi in bogata vojaško zgodovinska dediščina. Vse glavne atrakcije Zelenega krasa lahko obiščete že v treh dneh in ob tem doživite popolno izkušnjo narave, kulture in lokalne kulinarike. Potovanje boste začeli z ogledom dveh znamenitosti svetovnega slovesa. Predjamski grad je slikovit, skrivnosten in neosvojljiv, vpet v 123 metrov visoko steno, kjer kraljuje že dobrih 800 let. V Guinnesovo knjigo rekordov je vpisan kot največji jamski grad na svetu. Srečanje s podzemnim svetom v Postojnski jami, najbolj znani kraški jami na svetu, pa bo v vas prebudilo željo po odkrivanju še drugih kraških fenomenov v neposredni bližini. Zvečer vas pričakuje prijetno vzdušje na turistični kmetiji, kjer vas postrežejo z okusno lokalno hrano.

Drugi dan se boste najprej sprehodili skozi slikovito kraško dolino Rakov Škocjan, kjer vas pričaka veličasten razgled z Velikega naravnega mostu. Od tu je le korak do največjega presihajočega jezera v Evropi – Cerkniškega jezera. Jezero skozi leto spreminja svojo podobo od suhega polja do najobsežnejše jezerske površine v Sloveniji. V muzeju Cerkniškega jezera – Jezerskem hramu boste imeli priložnost s pomočjo makete spoznati delovanje tega naravnega fenomena, njegove najlepše dele pa boste v živo odkrivali tudi na kolesu in s kanujem. V nadaljevanju ture boste spoznali še drugi mogočni srednjeveški grad na Zelenem krasu, romantični grad Snežnik iz 13. stoletja. Je eden od dveh gradov v Sloveniji, ki se ponaša z originalno opremo in je obdan z izjemnim naravnim okoljem.

Po obilnem domačem zajtrku se s turistične kmetije odpravite še na zadnje razburljivo popotovanje skozi polpreteklo zgodovino. Pot vas bo vodila v Pivko, v Park vojaške zgodovine, kjer so na ogled obsežne vojaške zbirke in eksponati, ki pričajo o bogati vojaški dediščini tega območja. Najnovejša pridobitev je obsežna razstava osamosvojitvene vojne za Slovenijo, ki je tudi nacionalnega pomena. Tridnevno turo po Zelenem krasu boste zaključili kot pravi podmorničarji z ogledom notranjosti vojaške podmornice.

Program vključuje:

 • vstopnino za ogled Postojnske jame in Predjamskega gradu               
 • vstopnino za voden ogled gradu Snežnik                                                                   
 • vstopnino v Jezerski hram – muzej Cerkniškega jezera                                          
 • vstopnino v Park vojaške zgodovine in za ogled notranjosti podmornice       
 • dve uri vožnje s kanujem po Cerkniškem jezeru                                                       
 • dve uri vožnje s kolesom okoli Cerkniškega jezera                                                  
 • sprehod oziroma vožnjo s kolesom po dolini Rakov Škocjan
 • dve nočitvi z zajtrkom na turistični kmetiji                                                                
 • pijačo dobrodošlice.

Dodatno:

 • večerja na turistični kmetiji: od 20 evrov/osebo,
 • prevoz po območju z lokalnim turističnim vodnikom: 100 evrov/dan.

Info

DMO Zeleni kras
Prečna ulica 1
6257 Pivka
Slovenija

T: 00386 5 7212 249
E:
www.zelenikras.si

Najboljši čas za obisk

maj-oktober

Posebnosti

/

Trajanje

3 dni

Cena

od 256 €/osebo

VEČ INFORMACIJ