Romantični božič v Postojni

Pridruži se več kot 37 milijonom obiskovalcev iz vsega sveta, ki so obiskali Postojnsko jamo, kraljico svetovnih jam. Legendarni podzemni vlakec vas v Postojnski jami popelje na čudovito potovanje pod površje zemlje. Če načrtujete obisk Postojnske jame, ste na pravem mestu, da si izdelate načrt za mini aktivne počitnice v neokrnjeni naravi in spoznate še druga top doživetja Zelenega krasa. Vabljeni k odkrivanju čudovite kraške pokrajine.

Dvodnevni romantični oddih v Postojni z ogledom živih jaslic v Postojnski jami

S partnerjem uživajta v božično – novoletnem pobegu na Zelenem krasu. V času od božiča do novega leta se v svetovno znani Postojnski jami odvijajo tradicionalne žive jaslice. Te prinašajo posebno praznično vzdušje, ki popestri božično dogajanje v mestu.

 

Program vključuje:

  • Nočitev v hotelu*** z zajtrkom za dve osebi
  • Romantično večerjo v lokalni restavraciji
  • Vstopnino za ogled živih jaslic v Postojnski jami
  • Vstop na ledeno drsališče z izposojo drsalk za dve osebi
  • Ogled gibljivih jaslic Leopolda Nagodeta v Velikem Otoku  

 

Možne razširitve:

  • Obisk Muzeja krasa
  • Obisk Park vojaške zgodovine Pivka
  • Obisk Predjamskega grad

 

29. tradicionalne žive jaslice v Postojnski jami

 

Eden najlepših božičnih spektaklov na svetu bo tudi letos zavzel 5 kilometrov dolgo pot Postojnske jame. Ta bo zažarela v pravljičnih barvah, saj bo več kot 2100 barvnih luči razsvetlilo skrivnostno podzemlje naše največje podzemne jame. 150 nastopajočih bo vsak dan od ustvarilo 16 najlepših svetopisemskih prizorov in glasbenih točk. Posebnost letošnjih živih jaslic bodo avdiovizualni efekti in kostumi magičnega gledališča Serpentes. Poleg lokalnih igralcev bodo v letošnji izvedbi jaslic v Postojnski jami sodelovali tudi mednarodni glasbeniki: Helena Blagne bo s svojem nezamenljivem slogu zapela pesem Ave Marija, Alex Volasko bo obiskovalce začaral s pesmijo Sveta noč, ob zaključku predstave pa bo operna pevka Irene Yebuah Tiran z njeno interpretacijo pesmi Amazing grace.

Mednarodna umetnica Ejti Štih, je v Postojnski jami pripravila posebno razstavo v času trajanja živih jaslic z naslovom Jaslice sveta. Te upodabljajo različne običaje in praznovanja božiča iz celega sveta.  S tradicionalnim božičnim sejmom in fotografsko razstavo hkrati v prazničnem vzdušju zaživi celoten Park Postojnska jama.

Info

DMO Green Karst

Prečna ulica 1 

6257 Pivka

 

T: +38657212249
E:

Dodaj v moj izlet

Najboljši čas za obisk

od 25.12. do 30.12; glede na razpoložljivost

Posebnosti

Doživetje božičnega vzdušja v kraškem podzemlju

Trajanje

2 dni

Cena

Cena za dve osebi 194,00 EUR

VEČ INFORMACIJ

IZBERITE NEPOZABNADOŽIVETJA