Predjamski grad

Predjamski grad je največji jamski grad na svetu. Že več kot 800 let stoji v skalni steni, 123 metrov visoko. S skrivnostnimi podzemnimi rovi je povezan z jamo pod njim. Slikovit, skrivnosten in poln legend je Predjamski grad svoje mesto našel tudi v Guinnessovi knjigi rekordov kot največji jamski grad na svetu.

Vrhunci doživetja Zelenega krasa

POSTOJNSKA JAMA – PREDJAMSKI GRAD – MUZEJ KRASA POSTOJNA

Obiščite eno najlepših podzemnih jam na svetu, odkrijte skrivnost neosvojljivega jamskega gradu in spoznajte magičnost kraškega sveta.

Pred obiskom Postojnske jame si najprej oglejte Muzej krasa v Postojni, kjer boste spoznali bistvo krasa in doumeli njegove fenomene. Tako bo obisk svetovno znane Postojnske jame res posebno in hkrati poučno doživetje. V Muzeju krasa je razstavljen tudi dragocen zaklad iz samo nekaj kilometrov oddaljenega Predjamskega gradu. Slikovit in mogočen grad se bohoti visoko v skalni steni nad skrivnostnimi podzemnimi rovi Jame pod Gradom. Tu se je več stoletij skrival Predjamski zaklad, ki pripoveduje zgodbo o družabnem življenju ob svečah in obloženih mizah. Med obleganjem je grad ponudil pribežališče svojemu najslavnejšemu lastniku – Erazmu Predjamskemu. Legenda o pogumnem roparskem vitezu Erazmu, ki je ostal nepremagan, dokler ga ni izdal eden njegovih služabnikov, še vedno živi v ljudskem izročilu. Vrhunce Zelenega krasa boste zaključili v muzeju Stara dama ob čudovitem pogledu na Predjamski grad. Razgiban dan boste zaključili ob večerji v lokalni restavraciji ali eni izmed turističnih kmetij, ki sodobnost povezuje s tradicijo.

Program vključuje:

  • vstopnino za voden obisk Postojnske jame z vožnjo z vlakom
  • vstopnino za ogled Muzeja krasa
  • vstopnino za ogled Predjamskega gradu
  • večerja (tri-hodni menu, pijača ni vključena) v lokalni restavraciji ali eni izmed turističnih kmetii

Info

DMO Zeleni kras
Prečna ulica 1
6257 Pivka
Slovenija

T: 00386 5 7212 249
E:
www.zelenikras.si

Dodaj v moj izlet

Najboljši čas za obisk

celo leto

Posebnosti

dve top doživetji Zelenega krasa

Trajanje

8 ur

Cena

od 87 €/osebo

VEČ INFORMACIJ

IZBERITE NEPOZABNADOŽIVETJA