Žive jaslice v Postojnski jami

Datum: 28 november 2018

29. Tradicionalne žive jaslice v Postojsnki jami od 25. do 30. decembra 2018

Eden najlepših božičnih spektaklov na svetu bo tudi letos zavzel 5 kilometrov dolgo pot Postojnske jame. Ta bo zažarela v pravljičnih barvah, saj bo več kot 2100 barvnih luči razsvetlilo skrivnostno podzemlje naše največje podzemne jame. 150 nastopajočih bo vsak dan od ustvarilo 16 najlepših svetopisemskih prizorov in glasbenih točk. Posebnost letošnjih živih jaslic bodo avdiovizualni ekefkti in kostumi magičnega gledališča Serpentes. Poleg lokalnih igralcev bodo v letošnji izvedbi jaslic v Postojnski jami sodelovali tudi mednarodni glasbeniki: Helena Blagne bo s svojem nezamenljivem slogu zapela pesem Ave Marija, Alex Volasko bo obiskovalce začaral s pesmijo Sveta noč, ob zaključku predstave pa bo operna pevka Irene Yebuah Tiran z njeno interpretacijo pesmi Amazing grace.

Žive jaslice Postojnska jama foto Valter Leban

Mednarodna umetnica Ejti Štih, je v Postojnski jami pripravila posebno razstavo v času trajanja živih jaslic z naslovom Jaslice sveta. Te upodabljajo različne običaje in praznovanja božiča iz celega sveta. S tradicionalnim božičnim sejmom in fotografsko razstavo hkrati v prazničnem vzdušju zaživi celoten Park Postojnska jama.

 

 

Ogled Živih jaslic v Postojnski jami traja 90 minut. Prvi del ogleda poteka z vožnjo s podzemnim vlakom, drugi dela pa je postavljen ob pešpoti skozi Postojnsko jamo. Predstava je primerna za vse starostne skupine. Priporočamo topla oblačila in športno obutev. Tudi v primeru hladnega zimskega vremena vas v Postojnski jami ne bo zeblo, saj je v notranjosti stalna temperatura 10 °C. 

Oglejte si program Romantični božič v Postojni in s partnerjem uživajte v božičnem vzdušju Postojnske jame.