Kulinarični vikendi na Zelenem krasu za družine

Datum: 30 november 1999

Krajše počitnice na podeželju Zelenega krasa vam ponujajo bivanje na odličnih turističnih kmetijah, domačo lokalno kulinariko in raziskovanje kraških znamenitosti.

Svet čudes in podeželje

Krajše počitnice na podeželju Zelenega krasa vam ponujajo bivanje na odličnih turističnih kmetijah, domačo lokalno kulinariko in raziskovanje kraških znamenitosti. Kulinarični vikendi na Zelenem krasu  so namenjeni družinam, ki lahko podzemne jame in presihajoča jezera spoznavajo na aktiven način, s kolesi, kanuji ali pešačenjem. Le streljaj od tu lahko spomladi in jeseni obiščete eno od osmic na Krasu in poizkusite kraški pršut in teran.

Vožnja s kanujem po Cerkniškem jezeru

Odkrijte vse razsežnosti tega izjemnega sveta. V Postojnsko jamo se med čarobno osvetljene kapnike odpeljite s podzemnim vlakom. Druge jame lahko raziskujete kot pravi jamarji. S čolnom se popeljite po smaragdno zelenih jezerih v Križni jami ali pa si privoščite avanturo v Planinski jami, ki slovi po edinstvenem podzemnem sotočju rek. Z baterijsko svetilko v roki lahko raziščete tudi skrivnostno jamo pod Predjamskim gradom.

Kolesarjenje pri Predjamskem gradu

Spoznajte slovita kraška čudesa, v fotografijo ujemite barvitega metulja in redko cvetico. Privoščite si aktiven oddih ob Cerkniškem jezeru in odkrivajte skrivnosti narave s kajakom, na kolesu ali peš. Pravi raj za radovedne so tudi Pivška presihajoča jezera, ki privlačijo raziskovalce kraških pojavov in ljubitelje biotske raznovrstnosti. Obe znamenitosti, vsaka na svoj način, ponudita tudi razlago naravnih skrivalnic. Muzej Cerkniškega jezera Jezerski hram in Ekomuzej Pivških presihajočih jezer navdušita z nazornimi predstavitvami slovitih kraških čudes. 

Pohodništvo v Rakovem Škocjanu

Informacije in booking:

agency@zelenikras.si

DMO Zeleni kras
Prečna ulica 1
6257 Pivka
Slovenija